Kettesben utazna párjával és kihasználná a vénasszonyok nyarának napsütéses óráit? Ha romantikus kikapcsolódásról van szó, akkor legtöbben a wellness hotelek kínálta prémium kategóriás szolgáltatásokra gondolnak. De mi a helyzet akkor, ha inkább töltenénk időnket a természet közelében, és egy kis faház bensőséges, meghitt hangulatát élnénk át kedvesünkkel? Hazánk legszebb tájai számos szállás-és programlehetőséget kínálnak mindazokra, akik kicsit kiszakadnának a hétköznapi mókuskerékből és eggyé válnának a zöld mezőkkel, vagy a közelben csörgedező patakkal.

Nem csak a Balaton-felvidék vagy az Északi-középhegység vadregényes tájai érdemelnek figyelmet akkor, ha romantikázásról van szó. Belegondolt már abba, milyen lenne egy kis tiszai városkában eltölteni néhány napot? A fürdőzési lehetőség és a folyó romantikája sokakat varázsol el, így megéri Magyarország nagy fürdővárosain túl is körülnézni a turisztikai kínálatban. Ugyan a nyári forróság már a múlté, de a szeptember még nagyon sok napsütéses, meleg napot ígér. Ennek köszönhetően akkor is megtalálhatjuk számításunkat, ha a fedett medencével nem rendelkező strandok egyikét szeretnénk választani.

Ha romantikus apartman mellett szeretnénk letenni a voksot, hazánk szinte minden régiójában találhatunk ilyeneket. Az érdeklődők számára rendszerint a legfontosabb elvárás az, hogy csendes környéken feküdjön az, és igényes kialakítással bírjon. E tekintetben az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő falusi turizmus is mindenképpen szót érdemel. Ez nem csak családoknak bizonyul megfelelőnek, hanem pároknak is. A nagyvárosok zajához szokottak számára kevés felüdítőbb élmény létezik, mint az állatokkal együtt ébredni, beszívni a reggeli harmatos levegőt, és mindezekkel együtt átélni a természet közelsége nyújtotta élményeket.

A vendégházak, apartmanok vagy kis erdei faházak között mindenki megtalálhatja azt, amely fekvés és árak alapján is elnyeri tetszését. A világ zajától elvonulni vágyók számára kifejezetten a falusi turizmus lehet a jó választás, de ha például esténként a szálláshely közelében szeretnénk romantikázni, akkor akár medencével ellátott apartmanház mellett is letehetjük a voksot. A természet közelsége a kerékpározástól a kiránduláson át a piknikezésig sokféle romantikus programlehetőséget rejt magában. A helyi kis vendéglők autentikus finomságait megkóstolva pedig úgy érezhetjük magunkat, ugyan Magyarországon, de mégis egy egészen más világba csöppenve élvezhetjük partnerünk társaságát.