Egyre többen üzemeltetnek apartmanokat, turistából nem lett több

A tavasztól őszig terjedő időszakban a hazai turizmus rendszerint fellendülő tendenciát mutat, hiszen ekkortájt rengeteg fesztivál és rendezvény várja a fővárosba látogatókat. Az elmúlt évek adatai alapján azonban elmondható, hogy látványos növekedés nem tapasztalható az elmúlt években. De akkor mégis mi magyarázza azt, hogy egyre több kiadó apartmannal találkozni a fővárosi szálláshely kínálatban?

 

Elég csak bármelyik szállásfoglalással foglalkozó portálon kattintani néhányat, és máris wellness szállodák, kisebb hotelek és apartmanok széles kínálatából válogathatunk. S hogy mi a helyzet akkor, ha csak néhány órára, esetleg fél napra szeretnénk szállást foglalni? Mennyire éri meg a méregdrága hotelek éjszakánként elkért díjait megfizetni? Ezek a kérdések gyakran felmerülnek azok körében, akik diszkrét, igényes környezetet keresnek az időtöltésre. Természetesen nem mehetünk el annak kellemetlensége mellett sem, hogy egy hotelben bizony nem illik arról érdeklődni, kiadnák-e egyetlen órára a szobát.

A hasonló szolgáltatások iránt megnövekedett kereslet indukálta azt, hogy a kínálati oldalon egyre többen jelentek meg egyfajta ma már hazánkban korántsem különlegesnek számító lehetőséggel. A Búvóhely portál egy alternatív bevételi forrást talált: magyaroknak ad bérbe, csupán pár órára. S hogy miért főként a hazai érdeklődők körében kedvelt a megoldás? Míg külföldön a sokszor borsos hotelszoba árakat minden gond nélkül ki tudják fizetni, addig nálunk nem biztos, hogy kiadnánk, vagy ki szeretnénk fizetni egy órára 20-30 ezer forintokat.

Vannak olyan élethelyzetek, amikor tényleg semmi más nem számít, csak az, hogy végre a négy fal nyújtotta intim és diszkrét közegbe kerüljünk a számunkra fontos személlyel. Miért fizetnénk ezért többet, mint amennyit elvárunk a pénzünkért akár az időtávot, akár a szolgáltatásokat illetően. Hiába a wellness hotelek élménymedencéi és az általuk nyújtott kikapcsolódás, ha legszívesebben a közösen töltött idő egyetlen titkos, vagy a hétköznapoktól eltérő módon megélt percére sem hagynánk el az ágyat. A főváros könnyen megközelíthető helyen levő búvóhelyek azt a piaci rést fedik le, amely már régóta jelen volt a főként 30 éven felüli korosztály körében.