Az őrületes divathóbortoknak köszönhetően ma már egyre többet látjuk a vastag ékszereket. Ennek természetesen kettős jelentése van, hiszen nem mindenki ugyanazzal a céllal viseli a vastag ékszereket. Az egyik oldal nagy valószínűséggel feltűnősködni szeretne a hivalkodó vastagságú arany nyakláncokkal, de a másik fele például az indián ékszereket részesíti előnyben. Mivel ma nagyon divatosak az indián ékszerek ezért ezekről ejtünk pár szót.

Az indián ékszerek története

Az indián kereskedelemben még az európaiak megérkezése előtt léteztek az indián ékszerek, hiszen a réz volt az egyik legfontosabb alapanyaguk. Rézbányák sokasága volt az indián falvak közelében, így az indiánok nagyon gyorsan megtanulták hogyan lehet a rezet felhasználni, feldolgozni. Nagyon sokan réz ékszer készítésből éltek ezeken a területeken. Az ékszereken kívül edényeket és egyéb használati tárgyakat is készítettek. Az európaiak megérkezésével egyidejűleg a réz ékszerek elindultak világhódító útjukra. Az indiánok között nagyon nagy művészek is akadtak, akik népük minden fájdalmát belevitték az ékszerek készítésébe a megmunkálás során. A Cherokee legendák mindig visszaköszöntek az általuk készített ékszereken. Ezek az ékszerek manapság egyre divatosabbak és számtalan vastag ékszer is megtalálható a kínálatban. Bővebben az indián ékszerekről itt: https://xpekszer.hu/Exkluziv-vastag-arany-ezust-nyaklanc.

A designerek és az indián ékszerek

Mára már nagyon odafigyelnek arra a designerek, hogy minden korosztály számára kínálják az indián ékszereket, hiszen nem korfüggő ezek viselése. Az indián ékszerek jelentős többsége ezüstből és rézből készül. Mindig az aktuális divatnak éppen megfelelő kínálatot találhatjuk meg a boltokban, hiszen az ékszerek is követik a divatot. Természetesen az indián ékszereken túl egyéb más vastag ékszerek is léteznek és ezek viselése sajnos sokszor nem a múlt tiszteletéből fakad. A fiatalok körében egyre népszerűbbek a vastagabb nyakláncok, ami inkább a kivagyiságnak tudható be. A férfiak nyakában sokszor látni vaskos nyakláncokat, de azon sem kell meglepődni, ha éppen 4 soros vastag nyakláncokat látunk, egy késő esti party alkalmával.