A legfinomabb tonhalkrém a Receptneked oldalán

Ha szeretnéd az eddigi legfinomabb tonhalkrémet elkészíteni, akkor keress rá a receptere  Receptneked.hu oldalán. Kicsit utánajártam és kipróbáltam a receptet, és tényleg ez a legfinomabb tonhalkrém, amit eddig kóstoltam! És mellesleg elkészítése nagyon egyszerű: snidlinget, zeller- és petrezselyemlevelet egész apróra vágjuk, majd 2 doboz natór tonhalkrémet, mustárt, házi majonézt, sót, borsot és egy kis citromlevet jó krémesre kikavarunk, és már készen is vagyunk. Ennyi az egész, biztosíthatlak affelől, hogy ez a legfinomabb tonhalkrém, amit eddig kóstoltál.

A tonhalkrém nagyon egyszerű és népszerű, a világban legelterjedtebb szendvics feltét. Szinte bármilyen típusú kenyérhez illik, készüljön fehér vagy barna kenyérből, bagettből vagy a nálunk kevésbé ismert, amerikai-zsidó bagelből. Kenheted simán a kenyérre, amolyan nyitott szendvicsként, vagy rátehetsz egy másik szeletet, nem fogsz benne csalódni. Nagyon jól megy piritóssal is. Sőt, vendégváró falatkákhoz is kiváló választás lehet a tonhalas feltét, vagy csak simán mártogatósnak is megfelel. A tonhalkrém azért is fantasztikus, mert több módon el lehet készíteni, és persze nem utolsó sorban egészséges is.

            A tonhal a makrélafélék osztályába tartozó tengeri hal, ami szinte minden tengerben és óceánban megtalálható. Fajtától függően akár 2-3 méteresre is megnő, súlya akár a 150-300 kg-ot is eléri. Igen jó úszó, sebessége akár 70 km/óra is lehet. Teste háromnegyed része izom. Ragadozó hal, kisebb halakkal táplálkozik. Húsa fajtától függően világosrózsaszínes, pirosas. Minél magasabb az olajtartalma, annál sötétebb a hús. Magas proteintartalma és alacsony energia tartalma miatt a sportolók, fogyókúrázok kedvelt étele. Húsa szelént, magnéziumot, B vitaminokat, omega 3 zsírsavakat tartalmaz.

Vélemény, hozzászólás?