haj hullasra

Ennek a gyakori problémának rengeteg oka lehet és a kezelése sok időbe telik. A hajhullás elleni szerek önmagukban nem mindig elegendőek. Ugyanis előidézheti az is, ha a szervezet nem képes ellátni a fejbőrt a növekedéshez való tápanyagokkal. Ennek további következményei lehetnek, hogy a szálak vékonnyá, illetve töredezetté válnak, majd a növekedés teljesen megáll. A tápanyagok hiányában a hajhagymák elalszanak. Ezt a komplex problémát okozhatja még ezen kívül a stressz, esetleg hormonális gondok, sőt, a vérszegénység is.

Szerencsére létezik olyan fajtája, amelyet viszonylag egyszerűen lehet orvosolni. Vannak olyan hajhullás elleni szerek, amelyek különböző gyógynövénykivonatok oldatait tartalmazzák és ezek visszaszorítják ezt a rendkívül kellemetlen folyamatot. Ez nem más, mint a hajszesz. Használata javítja a fejbőr vérkeringését, így fokozva a hagymák tápanyag ellátottságát. Minimum három hónapig érdemes használni, a kúra kezdetekor hetente legalább kétszer.

A hajhullás elleni szerek mellé beszerezhet samponokat és balzsamokat is, amik szintén tartalmazzák a különleges gyógynövény komplexet. A hajnövesztő szerek alkalmazásával táplálhatja, felfrissítheti a hagymákat, de sajnos szembeötlő megoldást ezek egyedül nem jelentenek. Ha pedig nem látható javulás, általában mindenki hamar abbahagyja az alkalmazását. Ahhoz, hogy ez ne így legyen az étkezésnél figyelni kell arra, hogy elég B-vitamin jusson a szervezetbe. Lehet például mindennap élesztőtablettát, vagy élesztőt enni ennek pótlására.

A hajnövesztő szerek között találhatóak arra alkalmas samponok is. Napjainkban az egyik legelterjedtebb ilyen termék a ricinusolaj, amit a legegyszerűbben patikákban lehet beszerezni. Nagy előnye a jó hatásán kívül, hogy igen olcsó. Az állagát érdemes könnyíteni, és 1:2 arányban összekeverni más olajokkal, például olíva-, vagy kókuszolajjal, majd így felvinni a fejbőrre. Egyszóval, a hajnövesztő szerek mellett mindenképpen oda kell figyelnie helyes táplálkozásra és a testmozgást sem szabad elhanyagolni.