zumba

Táncosként képzeled el jövődet? A mozgás az életed és szívesen választanád ezt a zenével karöltve jövőbeni pályádként? Ma már nem csak a felsőoktatásban van lehetőség táncos szakképzést szerezni, hanem sokkal korábban is elindulhatsz ebbe az irányba. Érettségivel és szakmai vizsgával záruló képzés segítségével már egészen fiatal korban belekóstolhatsz a színpad világába, kapcsolatokat építhetsz és jelentős gyakorlati tapasztalatra tehetsz szert.

Ugyan a tánc maga is folyamatos aktivitásra ösztönöz, de ahhoz, hogy majd a színpadon is megálld a helyed, nagyon fontos, hogy megfelelő állóképességgel és edzettséggel rendelkezz. De mégis milyen mozgásformákat érdemes választani a rendszeres gyakorlás mellett?  Bár fiatal korban még sokat változik a test, és egyes edzések nem is javasoltak, de a futással, kocogással, úszással biztosan nem lőhetsz mellé. Ha már aktívan benne vagy a tánc világában, akkor a konditermi edzések is jó választásnak bizonyulnak, hiszen a kidolgozott izmok nem csak jól mutatnak, hanem funkcionálisan is nagy hasznukat veheted.

A táncformától és a követelményektől függően úgyis érezni fogod, hogy milyen területek igényelnek fokozott odafigyelést. Ha hamar kifulladsz, akkor megéri állóképességeden javítani, az izommunka pedig egyébként is jól jön, ha szeretnéd kihozni magadból a maximumot. Persze ahhoz, hogy ilyen intenzíven éld meg mindennapjaid, elengedhetetlen a megfelelő táplálkozás. A nagymennyiségű folyadékbevitel legalább olyan fontos, mint a tiszta táplálkozás. Ezt már fiatalon is érdemes szem előtt tartanod, hiszen ha nem rontod el gyorséttermi kajákkal és cukros üdítőkkel, akkor sokkal többet kihozhatsz a tánccal töltött órákból.

Nem lehet elég korán elkezdeni azzal a területtel foglalkozni, amiben igazán jó vagy. Szerencsére ma már hazánkban is megtalálhatóak olyan szakképző intézetek, amelyek arra helyezik a hangsúlyt, hogy megtalálják, mihez van tehetséged, adottságod. A tánc kapcsán sincs ez másként. Megéri igazi profiktól tanulni, s ezzel még csak a felsőoktatási időszakot sem kell megvárnod. Vágj bele, ismerj meg új embereket, élvezd a tánccal töltött órákat, és ha igazán komolyan gondolod, akkor figyelj a rendszeres testmozgásra is a tanórákon túl!