hőszivattyú

A korszerű megoldások, melyekkel energiát takaríthatunk meg, minden korábbinál népszerűbbek manapság. A környezetbarát rendszerek gyakran társulnak az energiatakarékosság lehetőségével, ezeket pedig megéri kihasználni. Hőszivattyú vásárlás előtt 4 fontos lépés van, amit érdemes átgondolni, ha csökkenteni szeretnénk az energiakiadásainkon.

Sokan nem tudják, milyen előnyei vannak a levegő-víz hőszivattyúnak, és miért célszerű mellette letenni a voksot. A környezetbarát energetikai megoldás során a hőt a rendszer a környezetből vonja el, és az ingatlan felhasznált energiamennyiségének szinte csak negyede érkezik a hálózatból. Ha a takarékosságról van szó, akkor ennél jobb érv nem is kell, hiszen így gyakorlatilag minden hálózatból érkező 1kW energiából tulajdonképpen 3,5 kW energia lesz, ami komoly megtakarítási lehetőséget rejt magában. Tény az is, hogy az ingatlan értékét jelentősen növeli a megoldás, ami egy esetleges értékesítés során mutatja meg előnyeit.

Fontos tudni, hogy részben azoknak ajánlják a szakemberek a rendszert, akik jól hőszigetelt ingatlannal rendelkeznek, mely felületfűtéssel is bír. Persze új építésű ingatlanok, vagy például fűtéskorszerűsítés alkalmával is remek választás lehet a hőszivattyú. Amennyiben az ingatlan elhelyezkedése miatt például a gázfűtés nem lenne elérhető, akkor is megéri elgondolkodni a hőszivattyú kínálta lehetőségeken.

A hasonló fűtési rendszerek alapos tervezést és ezzel együtt természetesen szakértelmet követelnek meg. Célszerű tehát olyan csapatot felkérni a feladatra, akik otthonosan mozognak a hasonló rendszerek területén. Így az is biztosítható, hogy a forgalmazott készülékek hivatalos hazai importőrtől származzanak, és így garanciát kaphassunk azokra. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a hőszivattyú árak az elmúlt években nagyon sokat változtak, és ma már többek számára elérhető a megoldás, mint korábban volt.

A környezetből nyert hőenergia nem csak fűtésre használható, hanem például meleg víz előállítására is, ami korántsem elhanyagolható szempont a takarékosságot illetően. Az energiafelhasználás területén megspórolt összegek pedig olyan területekre fordíthatóak, melyek további kényelmét szolgálják otthonunknak, vagy éppen szabadidős céllal vehetőek igénybe. Tegye otthonát korszerűbbé, környezetbaráttá és értékesebbé megbízható minőségű hőszivattyús rendszer alkalmazásával!