beépíthető ajtó

Ajtócsere alkalmával sokan tartanak attól, hogy a helyreállítás sok időt és anyagiakat emészt majd fel. Ma már azonban olyan ajtó típusok is elérhetőek a piaci kínálatban, amelyek utólag beépíthetőek és tökéletes végeredményt garantálnak. Fontos azonban tudnia, hogy nem mindegy, hogy milyen méretet választ, amikor utólag szeretne beépíteni egy ajtót. Megbízható szolgáltató mellett döntve a végeredmény kifogástalanul passzol majd a lakberendezési stílushoz, és a nyílászáró az időtálló minőséget illetően sem hagy kívánnivalót maga után.

 

Az utólag beépíthető ajtókat külön ajtólaponként, tokonként és tok-borításonként szállítják a szakemberek a helyszínre. A pontos beépítés a megfelelő eszközök és módszer alkalmazásával történik, és a szigetelés, valamint a vízzárás is megtörténik. Az érdeklődők körében gyakran felmerülő kérdés, hogy milyen méretben érhetőek el ezek az ajtók. A korszerű megoldásnak köszönhetően az ajtó nyílásának megfelelő méretre történik a gyártás, így legyen szó bármilyen igényekről is, a végeredmény maradéktalanul beváltja a hozzá fűzött reményeket.

 

Mindegy, hogy magas ajtónyílásról van szó, vagy széles tokokról, korszerű, minőségi alapanyagból készül az utólag beépíthető ajtó. A széles tokok akár dekorációval is elláthatóak, a nagy magasságú ajtónyílás pedig akár felültágítóval is áthidalható. Természetesen a szellőzőrácsok sem maradhatnak el bizonyos ajtó típusok esetében. Ilyenkor a szellőző is méretre készülhet, és akár az ajtónak megfelelő fafajta is alkalmazásra kerülhet az esztétikum érdekében. Mivel a nyílászárók az otthonok elmaradhatatlan elemei, ezért korántsem mindegy, hogy milyen stílussal és minőséggel állnak azok rendelkezésre.

 

A klasszikus ajtó típusokon túl mindenképpen figyelmet érdemelnek a tolóajtók, hiszen sokan teszik le a voksot mellettük. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a korszerű, praktikus megoldás kifejezetten jó választás lehet akkor, ha helyet szeretnénk spórolni, vagy az ajtónyitással kialakuló holttérről mondanánk le szívesen. Ma már az sem akadály, ha nem terveztük az építkezéskor a tolóajtót elrejtő területet, hiszen a nyitáshoz szükséges fogadó szerkezet utólag is beépíthető. Akár egyéni igények is érvényre juthatnak tehát beltéri ajtó beépítésének alkalmával, érdemes tehát a megfelelő szakembereknél érdeklődni lehetőségeinkről.