Meddig marad 30% a lakástakarékok állami támogatása?

Az ingatlanvásárlás sokak számára jelent problémát, s főleg így van ez akkor, ha az első otthon megteremtéséhez nem várható szülői támogatás. Ugyan a hitelintézetek remek ajánlatokkal várják az érdeklődőket, de gyakran éppen az önrész befizetése ütközik akadályokba. Különösen nehéz a takarékoskodás akkor, ha albérletben élve szeretnénk a jövő anyagi biztonsága és a saját ingatlan megvásárlása érdekében tenni. Jó hír viszont, hogy a lakástakarék segítséget jelenthet akkor is, ha csak minimális összeget tudunk havi szinten félretenni. A jelenlegi alacsony kamatok mellett a 30% állami támogatás a lakástakarék cégeknek soknak számít, ezért természetes, hogy mind tovább szeretnék ezt a lehetőséget kihasználni. Kétségtelen, hogy az ügyfelek számára is igencsak vonzó az állami támogatás, s így nem véletlen, hogy egyre többen érdeklődnek a lakástakarék szerződés iránt.

A megtakarítás mellé felvehető kedvezményes hitelnek köszönhetően a vágyott ingatlan megvásárlása is megoldható. Érdemes tudni, hogy a lakáscélú megtakarítási formát egyébként nem csak ingatlanvásárlása lehet kihasználni, így azoknak is ajánlott, akik felújítást, bővítést vagy korszerűsítést terveznek. Amennyiben a korábbiakban felvett lakáshitelt szeretnénk mihamarabb törleszteni, úgy erre a célra is alkalmas lehet az összegyűjtött pénz felhasználása.

A tapasztalatok szerint a felújítás és a korszerűsítés is igencsak magas összegeket kóstálhat, melynek összegyűjtése a mindennapi megélhetés mellett nem egyszerű. Legyen szó akár csak a konyha felújításáról, beépítéséről, vagy az energiatakarékosságot szolgáló nyílászárócseréről, sokszor milliós nagyságrendre rúgnak a várható kiadások. Érdemes tehát előre gondolkodni, és havi minimális megtakarítással, az állami támogatás lehetőségét kihasználva spórolni a jövőben várható nagyobb kiadásokra.

Sokan vannak, akik nem mozognak otthonosan a pénzügyek területén, nem látják át a rendszert, és nem tudják, milyen megoldás lenne számukra a leginkább ideális. A szakemberek rendszeresen hangsúlyozzák, hogy minden esetben az egyéni igényeknek és céloknak megfelelő ajánlat megtalálása a cél. Független szakembert választva biztosak lehetünk abban, hogy kizárólag saját érdekeink szem előtt tartásával történik majd a tanácsadás. A 30%-os állami támogatással kombinált lakástakarék sokak számára jelenthet megoldást az otthonteremtés, valamint az ingatlannal kapcsolatos munkálatok terén.