esta

Ha valaki az USA-ba szeretne utazni, akkor szüksége lehet az Elektronikus Utazási Engedélyre, amelyik közel 10 éve igényelhető már.  Ehhez nincs másra szüksége az érdeklődőnek, csak az ESTA online kérelem kitöltésére, amit követően, ha minden rendben van, megkapja az engedélyt és már másnap repülőre is ülhet. De pontosan miről is van szó, mit kell tudni erről, még az ESTA online kérelem megírása előtt? Nos, az ez egy olyan automatikus rendszer, amelyik bizonyos kritériumok alapján megszabja, hogy ki utazhat Amerikába és ki az, aki nem alkalmas rá. Csakis a Vízummentességi Programba tartozó utazók jelentkezhetnek erre.  Kinek érdemes igényelnie ezt, kinek éri meg az ESTA online kérelem kitöltése?

Minden egyes utazónak szüksége lehet az engedély jóváhagyására az USA-ba repülőre való felszállás előtt, ami a Vízummentességi Program keretein belül kell történjen. A rendszer segítségével online, igazán egyszerűen igényelhető és meg is szerezhető a szükséges dokumentum. Ez nem mellesleg egy amerikai kormányprogram, amit a Belbiztonsági Minisztérium kezel. Ennek a legfontosabb célja, hogy azelőtt vizsgálja meg az összes jelentkezőt és utast, még mielőtt azok beléphetnének az USA területére. Ezt az amerikai hatóságok nagyon komolyan veszik, főleg a múltbéli történések miatt, amelyek nagy hatást gyakoroltak az egész országra, védelmi szempontból.

Az ESTA közel tíz éve kötelező lett a biztonság növelése érdekében. 2009. január 12.-től kezdődően a nemzetközi utazóknak elektronikus utazási engedélyt kell szerezniük annak érdekében, hogy legálisan be tudjanak lépni az USA-ba. Érdemes hát megjegyezni, hogy mindegyik utazónak rendelkeznie kell az ESTA Travel Visa dokumentummal, az erre a célra tervezett, speciális gép gép által olvasható útlevéllel. Sokaknak a dolgát nagyon leegyszerűsíti az, hogy az ESTA Travel Visa igénylési folyamat nagyon szimpla, mert ez online történik. Annyit még érdemes tudniuk az érdeklődőknek, azoknak, akik komolyan gondolják az utazást, hogy az ESTA Travel Visa két éves időszakra érvényes, vagy épp addig, amíg az útlevél le nem jár, attól függően, hogy melyik következik be előbb.

Nem mellesleg az ESTA Travel Visa rendszert azok használhatják, akik a Vízummentességi Program által elfogadott országainak a polgárai. Az Amerikai Egyesült Államokba utazással kapcsolatos bővebb információért érdemes ellátogatni az estavisa.hu oldalra, ahol a munkatársak, szakemberek mindenben segítenek annak érdekében, hogy az egész folyamat egyszerűbb legyen, főleg azoknak, akik először járnak az oldalon és pontosan nem tudják, hogy mit is kell csinálni.