Idén már a zalai fürdőket is ellepik az orosz turisták?

Az elmúlt lassan egy évben hazánk számos fürdőjében, turisztikailag frekventált területén megtapasztalhattuk, hogy egyre több orosz turistával találkozhattunk. A tendencia úgy látszik idén is folytatódik, s ez alól már a zalai fürdők sem számítanak kivételnek. A régió központjának számító Zalaegerszeg mindig is nagy népszerűségnek örvendett a strandolásra, fürdőzésre vágyók körében, s külföldi vendégek is szép számmal megfordultak területén. Az oroszok számára megfizethető és biztonságos úti célnak számító Magyarország minden valószínűség szerint idén nyáron is vonzza majd a határainkon túlról érkező nyaralni vágyókat. Ez azonban semmiképpen se tántorítson el az utazástól, hiszen mind szálláshely, vendéglátóhely, mind fürdők tekintetében akad bőven lehetőség a pihenésre.

Zalaegerszeg fürdője minden évben nagy népszerűségnek örvend. Ugyan a hideg hónapokban is kínál fedett medencéiben fürdőzési lehetőséget, de nyaranta jelentősen kibővül ennek köre. A Balaton közelsége is a turisztikai központ mellett szól, de a környék természeti értékei, kiránduláshoz ideális helyszínei és fürdőkomplexumai szintén növelik a régió kedveltségét. A környéken rengeteg a jó minőségű hotel, így a luxus megszállottjai éppen úgy megtalálják számításukat, mind a csendes pihenést kedvelők, vagy éppen a takarékos megoldások hívei.

 

A Hotel Karos Spa például a környék legnagyobb és leginkább színvonalas szállodájaként várja a családosakat vagy a romantikára vágyókat. Rajta kívül több wellness hotel is kínálja szolgáltatásait, melyeknek köszönhetően akkor is fürdőzhetünk és élhetünk a wellness szolgáltatások nyújtotta lehetőségekkel, ha ki sem szeretnénk mozdulni a ház falai közül. Természetesen ez utóbbi csak a hideg hónapokban bizonyul jó választásnak, hiszen nyáron nem érdemes kihagyni a zalaegerszegi fürdőt és a környék látnivalóit.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a Dunántúlon és a Balaton környékén éppen úgy sok külföldi turistával találkozhatunk, mint például Hajdúszoboszlón, vagy fővárosunk neves fürdőiben. A kínálat rendkívül széles, így programok és szálláshelyek terén is rálelhetünk az önfeledt kikapcsolódást nyújtókra. Szállásfoglalás kapcsán érdemes a világhálót segítségül hívni, melynek köszönhetően egyszerűbben és gyorsabban sikerülhet rátalálni leendő kedvencünkre.