Alumínium redőny és a motoros redőny az árnyékolók „királya”!

Az alumínium redőny a műanyagokkal szemben egy magasabb kategóriát képvisel mind a minőségét tekintve, mind a megjelenés és az élettartamot tekintve. Természetesen ez árban is jelentkező differencia, ám épp a hosszú élettartalma és problémamentes használata miatt megtérül a kezdeti befektetés.

Ezeket a redőnyöket elegáns megjelenés, megbízhatóság, jó szigetelési képesség és színbeli variációk széles palettája jellemzi az alumínium redőny világát.
A magas minőséghez hozzátartozik a korrózióállóság, melynek köszönhetően az alumínium árnyékolók alkatrészei tartósak, és kiváló időjárásálló tulajdonsággal rendelkeznek.

Nem árt kihangsúlyozni az alumínium redőnyök biztonságtechnikai előnyeit is, mivel anyagának köszönhetően stabilabbak mint a műanyag redőnyök, ezért jobban ellenállnak a szélsőségesebb időjárásnak és a hívatlan látogatóknak.

A biztonság fokozása érdekében az alumínium redőny minden típusánál alkalmazható feltolásgátló, amivel a redőnypalást feltolása megakadályozható, függetlenül attól, hogy a redőny manuális vagy motoros mozgatású.

A műanyag redőnyökkel szemben az alumínium redőnyök sokkal optimálisabb hang, és hőszigetelésre, mivel a redőnylécek belseje környezetbarát szigetelőanyaggal vannak kitöltve, ezért jó hatásfokkal tudják biztosítani a zaj tompítását, és a légköri viszontagságok kizárását.

A redőnylécek végeiben található szétcsúszásgátlóknak köszönhetően jelentősen nő az alumínium redőnyök stabilitása, ezzel kivédve a műanyag redőnyöknél olykor előforduló redőnypalást akadásokat, ami tovább növeli az alumínium redőny élettartamát, ráadásul lehetővé teszi az alumínium redőnyök motorizálását is.

Az alumínium redőnyre jellemző számtalan pozitív tulajdonság a redőny motorizálásával tovább fokozható, függetlenül attól, hogy a motoros redőnyök vezérlése kapcsolóval vagy távirányítóval történik.

A motoros redőnyök használata egyszerű, biztonságos és kényelmes, ráadásul az idősebb korosztálynak, valamint a betegeknek nagy segítséget nyújt a nagyméretű nehéz redőnyök mozgatásában.

A motoros redőnyök fali kapcsoló segítségével is irányíthatóak, ebben az esetben a kapcsoló egy vezeték segítségével csatlakozik a motorhoz, amit villanyszerelő szakemberrel kell kiépítettni.

A rádiós távirányítású motoros redőny használata jóval kényelmesebb a kapcsolóval történő vezérlésnél, ráadásul az elektromos hálózat kiépítése is olcsóbb, mert a rádiós vezérlés esetén szükségtelen a kapcsoló vezetékének kiépítése a motorhoz, hiszen a redőny tengelyébe beépített rádiós redőnymotornak hála a vezérlés rádiójelek közvetítésével történik.
Utóbbi rendszer előnyei közé tartozik a kényelem mellett a bővíthetőség is. A távirányító lehet fali, és kézi is, amivel akár redőnycsoportokat is irányíthatunk.

Programórák alkalmazásával a motoros redőnyök mozgatása az előre beállított időpontokban automatikusan történhet, ezzel távollétünkben szimulálható az mintha valaki tartózkodna a lakásban.

Summázva a motoros redőny kiépítésének lehetőségei széles határok között mozognak, akár az intelligens házak alumínium redőnyeinek vezérlésére is alkalmasak.